Himmeluret av Gabriel Scott

Himmeluret av Gabriel Scott
Gabriel Scott

Sirdal kulturhus - Lørdag 27. april kl. 19:00

I forkant av forestilling inviterer vi til Kulturkafe i foajeen fra kl. 18:00. Her kan du kjøpe deg litt forfriskninger og lære mer om Gabriel Scott:

VARM OG HUMORISTISK DOMMEDAGSKOMEDIE

I anledning sørlandsforfatteren Gabriel Scotts 150 årsjubileum setter Kilden opp hans første dramatiske verk; den varme dommedagskomedien Himmeluret.

OM STYKKET

En omreisende predikant ved navn Broder Daniel ankommer en helt alminnelig liten sørlandsbygd. Med seg i bagasjen har han boken Himmeluret, skrevet av mr. Jeremiah Dimble-Dumble, “professor i hele Amerika og urmaker av yrke”. Etter en meget komplisert utregning har Jeremiah kommet frem til at selve verdens urverk snart vil stoppe – nærmere bestemt den 11. august kl. 04.00.

Etter overbevisning fra predikanten starter bygdefolket forberedelsene til dommedag. De må straks få fart på seg dersom de skal komme til himmelen når Gud Fader, Djevelen eller hvem det nå var som skulle bringe dommedag, til slutt kommer på visitt. Anført av den selverklærte profeten Salve har de som mål å få alle til å vende om og bli frelst før det blir for seint. Synder bekjennes og gjeld betales, før folket samles i bønn og sang den siste natten…

På scenen møter vi syv skuespillere, et pumpeorgel, og en hel del oppstyr og panikk over hva som skal skje nå som dommedag straks er her.

kjøp billett: Kilden - Himmeluret - Turnè 2024 - Billetter (tix.no)